1. svaki organizam stvara onoliko holesterola koliko mu treba ... imam preko 40 god. i u životu mi se nije desilo da mi prilikom kontrole dobar bude iznad jedan a loš niži od 3-4 i ako redovno trčim pešačim i bavim se ostalim sportskim aktivnostima jedem ribu i unosim omega 3 ... znači treba slušati stomak i jesti ono što ti prija ... komšija ima preko devedeset godina i uvek imao visok indeks holesterola ... nema to veze
   (sima kosmos, 6. mart 2016 07:17)

  # Link komentara

 2. Struja nesudjeni brejkdenser*
  Poviseni holesterol je vise nego lose imati,u mene su koronarni krvni sudovi zastopani 90%,da nemam
  bypasse,mogao bi na svakom koraku i svake minute da umrem ,i
  otac mi je zbog toga umro . Sve je kriv seks (jer to je najveci stres) on je bio smeker a ja jos veci .Ja to znam ,ali djavo tera svoje,volim zene ! Ako neko ne veruje,on je lud .
   (cobo, 5. mart 2016 23:15)

  # Link komentara

 3. Holesterol moze da bude nasledan i ne mora da bude nasledan.
  Onaj koji je visok i nasledan primorava na uzimanje statins.
  Onaj koji nije, moze kroz isharanu i vezbanje da se dovede u normalu.
  Znaci probati dijetom i fizickim aktivnostima, pa ako to ne da rezultate, onda lekovima.
  Isprobano i iskreno,
  Ja
  (Pref., 5. mart 2016 20:48)

  # Link komentara

 4. Naravno da je hiperholesterolemija nasledna..
   (prokupcanin, 5. mart 2016 15:12)

  # Link komentara

 5. Ja mislim da je visok holesterol, u 90% slucajeva nasledni. Ali se ne slažem da je uvek majka nosilac tog visokog holestrola. S tatine strane svi su imali visok holestrol i to dvocifren. Meni je pronađen posle porođaja, ranije nisam ni kontrolisala, a obe cerke imaju normolan, i to oko 4 ukupan. Od toga hdl im je 2,2. Moj muž a oboje smo u poodmaklim godinama nema povecan holestrol.Ja pijem statine 25 godina i držim ga pod kontrolom. Inace i brat i obe sestre imaju povecan holesterol. I to nema veze sa nacinom ishrane. Kad mi je pronađen visok holesterol imala sam 49 kg.
  Inace holesterol je potreban svakom organizmu, jer oblaže krvne sudove da ne dođe do spontanog pucanja. Ali naravno ne viši od 6, bez obzira što nas sad truju lekovima i guraju na dijete vec sa 5.
  (Lila, 5. mart 2016 14:41)

  # Link komentara

 6. Ja sam od oca nasledio visok holesterol, on ima od puberteta povisen, isto kao i ja. Covek sa 68 godina ziv i zdrav. Lekar mi je rekao da je prica o holesterolu prepumpana i da se iz decenije u deceniju pomeraju granice dozvoljenog nivoa holesterola da bi se povecala prodaja statina. Sad sta je tu istina, ne zna se.
  (nikola vajsmiler, 5. mart 2016 14:34)

  # Link komentara

 7. A sta znaci to kad neko ima puno holesterola u krvi?Jel to lose?
   (Struja nesudjeni brejkdenser, 5. mart 2016 12:06)

  # Link komentara