Ishrana

Stručnjaci otkrivaju: Ove namirnice snižavaju holesterol

Holesterol je bitan za održavanje pravilnog rada ćelija i organa u telu, a ima važnu ulogu i u proizvodnji hormona, vitamina i probavne tečnosti. S druge strane, visoki nivoi holesterola mogu rezultovati određenim zdravstvenim problemima, upozoravaju lekari. Medicinska sestra Šeril Litgo je za portal San otkrila nekoliko namirnica koje dokazano mogu sniziti holesterol ako se konzumiraju redovno.

Ishrana petak 26.05. 15:55 Komentara: 1

Super hrana: Sprečava bolesti i detoksikuje organizam

Zaljubljenici u zdravu ishranu iz celog sveta već godinama spominju spirulinu. Ova namirnica s razlogom je stekla reputaciju superhrane. Reč je o plavozelenoj algi koja raste u slatkovodnim jezerima, prirodnim izvorima i okeanima u suptropskim i tropskim klimatskim uslovima. U mestima središnje Afrike poznata je već vekovima.

Ishrana petak 19.05. 21:15 Komentara: 1

Koliko su dodaci ishrani dobri za obolele od raka?

Suplementi, od kapsula vitamina A do biljnih čajeva i tableta cinka, dolaze u svim oblicima i veličinama, ali, da li su i koliko ovi dijetetski dodaci dobri za ljude koji imaju rak? Nedoumicu posebno izaziva način izbora suplemenata s obzirom na ne tako strogu zakonsku regulativu, što znači da bi neki od njih mogao da sadrži i neka štetna jedinjenja, koja otežavaju lečenje. S tim u vezi savet stručnjaka je da se uvek pre bira sveža, domaća i raznovrsna hrana, nego dodaci ishrani.

Ishrana utorak 16.05. 20:48 Komentara: 3
strana 1 od 13 idi na stranu