Bolesti 0

10.03.2024.

8:15

Tri simptoma koja se javljaju samo ujutru, a mogu biti početak raka

Kad god se spomene rak, automatski pomislimo na najgore.

Izvor: Index.hr

Tri simptoma koja se javljaju samo ujutru, a mogu biti početak raka
New Africa/Shutterstock

Podeli:

Prema portalu Onkologija.net, procene pokazuju da će do 2040. godine biti 27.5 miliona novodijagnostikovanih onkoloških bolesnika godišnje. Iako to zvuči šokantno, dobre su šanse da je rak izlečiv ako se uoči na vreme.

Simptomi raka u početnim fazama teško su vidljivi, ali farmaceut Abas Kanani upozorio je da postoje tri znaka raka koja se javljaju ujutro.

Bol u grlu

Kanani savetuje svima koji se bude s grloboljom koja se ne povlači nakon dve nedelje da se jave lekaru. Isto važi i za kašalj.

"Pušači se često ujutro bude s kašljem. Međutim, uporan kašalj koji traje duže od dve nedelje treba proveriti, pogotovo ako pušite", rekao je Kanani za Express. Umor

Jutarnji umor za neke ljude mogao bi biti znak nečega zlokobnog.

"Normalno je osećati umor kroz jutro, ali ako je to neuobičajeno za vas ili primećujete da umor traje ceo dan, svakako proverite o čemu se radi. Umor s drugim neobičnim znakovima nije zanemariv", dodao je. Mokar krevet

"Ako se ujutro probudite, a krevet vam je mokar ili vlažan od znoja, to znači da se tokom noći znojite. Proverite to sa svojim lekarom, naročito ako noćno znojenje prati umor, gubitak težine ili modrice", savetovao je Kanani.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: