Aktuelno 0

25.04.2024.

10:41

Stručnjaci iz Londona dolaze u Tiršovu: Dvoje dece dobiće nove bubrege

Republički fond za zdravstveno osiguranje organizovao je dolazak u Beograd tima lekara iz Londona koji će u petak i subotu, 26. i 27. aprila, obaviti transplantaciju bubrega kod dvoje dece u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Izvor: B92.net

Stručnjaci iz Londona dolaze u Tiršovu: Dvoje dece dobiće nove bubrege
Depositphotos/vilevi

Podeli:

Donori organa biće roditelji pacijenata, a ovu složenu operaciju naši stručnjaci trenutno nisu u mogućnosti da obave samostalno. Na ovaj način je našim osiguranicima omogućeno lečenje u Srbiji umesto upućivanja u inostranstvo, a takođe, za domaće lekare ovo je prilika da steknu nova znanja u cilju unapređenja dečijeg programa transplantacija bubrega sa živih donora u Srbiji.

Isti tim lekara iz bolnice Great Ormond Street iz Londona je prošle godine o trošku RFZO već obavio uspešnu transplantaciju bubrega kod jednog deteta u Tiršovoj, a u februaru ove godine kod još dvoje dece, saopštio je RFZO.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: