Aktuelno 0

22.04.2024.

15:38

Na Torlaku dostupno besplatno testiranje na 9 virusa VIDEO

Na Torlaku je sada moguće testiranje na 9 virusa i to besplatno.

Izvor: B92

Na Torlaku dostupno besplatno testiranje na 9 virusa VIDEO
PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Podeli:

Građani mogu da se testiraju na sledeće viruse - virus morbila, virus rubela, SARS-CoV-2, na viruse hepatitisa A, B, C, D i E.

Kako to sve mogu da urade, kao i gde da se jave, objasnila je dr Jelena Protić, rukovodilac službe za laboratorijsku dijagnostiku.

"Projekat pod nazivom "Procena imuniteta stanovništva vakcinama preventabilnih ali i drugih aktuelnih infekcija na teritoriji grada Beograda", je projekat koji institut organizuje uz saglasnost ministarstva zdravlja, ali u koji će biti uključene i zdravstvene ustanove, prvenstveno iz državnih sektora, sa teritorije grada Beograda, ali i Institut za Majku i dete, KBC Bežanijska kosa, KBC Dragiša Mišović, a sve u cilju da okupimo dovoljan broj dobrovoljaca, građana Beograda, i da im učinimo dostupnim da se u periodu od 13. do 24. maja, odazovu i testiraju", navodi doktorka.

Kako doktorka navodi, prijave za testiranje su već počele, i to putem njihovog mejla - dijagnostika@torlak.rs. Nakon toga, ljudima koji su poslali mejl, sti'i 'e link, preko kojeg 'e se i registrovati.

"Pacijenti će popuniti osnovne lične podatke, nakon čega će moći da odaberu ustanovu i termin, kada bi želeli da se sprovede uzorkovanje krvi.

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: