1. Teza je potpuno pogrešna zato što zakon (sa dobrim razlogom) ne govori o zvaničnim ili nezvaničnim dokumentima državnog organa. Ta "zvaničnost" je ptpuno irelevantna.

  Zakon propisuje da za štetu od "informacije KOJA POTIČE od državnog organa uvek odgovara država" i da novinari ne odgovaraju za štetu od informacije koju "verno prenesu ... iz dokumenta nadležnog državnog organa".

  Prethodno navedeni "dobar razlog" je to bi u suprotnom, državni organi mogli da pišu šta god im padne na pamet i da uvek izbegnu odgovornost tako što će svoj dokument proglasiti nezvaničnim.
  (Avocado, 16. jul 2014 16:19)

  # Link komentara

 2. Naše pravosuđe na svakom koraku potvrđuje da je običan servis vlasti. Ono je tu da "pokriva" gafove vlasti a građani i zakon su skroz nebitni.
  (Delić D., 14. jul 2014 10:08)

  # Link komentara

 3. Beleška - čl.64. ZUP-a. Ako sud ni to ne zna ,šta uopšte zna?!
  (Maja S., 14. jul 2014 10:05)

  # Link komentara

 4. Naši sudovi - čista katastrofa!
  (Sale, 14. jul 2014 09:57)

  # Link komentara

 5. @novinar - pa rekao bih da je očito da Vi niste pravnik.Jer, naravno da službena beleška jeste zvaničnini dokument.Da nije zašto bi uopšte bila u dosijeu. Nije to nikakvo privatno pismo policajca već zvaničan trag koji je sastavilo službeno lice o preduzetim službenim radnjama.
  (advocatus diaboli, 14. jul 2014 09:56)

  # Link komentara

 6. Apelacioni Sud je potpuno u pravu. Ne ulazeci u to da li je neka osoba kriva ili ne, mediji vrlo cesto odmah okrive nekoga, zaborave da napomenu "osumnjiceni" itd, a na sve to pravno gledano, policijski dokument nije zvanicni dokument drzave. Policijski dokument ima isti status kao kada civil pravi belesku kod kuce sta treba da se kupi za kucu sutradan u supermarket....to je opaska, to je nesto na sta je policajac naisao, ali moze lako da se dese 2 stvari posle toga:

  1. da sam policajac ne iskoristi nista iz beleske i ne podnese prijavu tuzilastvu

  2. tuzilastvo ne prihvati predlog policije da ima dovoljno dokaza o krivicnom delu te osobe.

  I? sta sad? znaci ako je u belesci, to je to, osoba osumnjicena? nije tako.

  Setite se B92, koliko je vasih novinara 90-tih bilo po sluzbenim beleskama policije, a niste ni mrava zgazili, da li to znaci da ste osumnjiceni i treba vase ime da se izjavljuje citavoj Srbiji da ste potencijalni kriminalac?
  (Raka, 14. jul 2014 09:42)

  # Link komentara

 7. Kako se zove sudija, i kako je do sada sudio? Da li su i pređašnje presude tog sudije sporne? Kako da se boimo protiv loših sudija, i loših presuda?
  (Bulevarac, 14. jul 2014 06:53)

  # Link komentara

 8. Sud, policija, i skoro sve institucije kriminalizovane= mafijaška država. Što se čudimo što smo pred bankrotom? Zato je sud u Strazburu zatrpan tužbama protiv države Srbije, jer ovde nema pravde. Tajkuni i kriminalci samo sa nanogicama. Sramota i dokle više tako?
  (Bosa, 13. jul 2014 22:28)

  # Link komentara

 9. Gospodine, vi ste pravnik, nemojte službenu belešku policajca zvati državnim dokumentom.
  (Novinar, 13. jul 2014 22:04)

  # Link komentara

 10. Sramota ko je sve danas sudija...
  (Mrmot, 13. jul 2014 18:19)

  # Link komentara