Nova vest

Andrej Barna

Plivanje

Barna oborio rekord Srbije!

Srpski plivač Andrej Barna oborio je državni rekord na 50 metara slobodno isplivavši najkraću sprintersku deonicu za 21,52 sekunde na na Prvenstvu Srbije koje se održava u Beogradu.

18:25

20.7.2025.

282 d

Izdvajamo

Tehnopolis

OpenAI pravi sopstveni telefon?

Izveštaji sugerišu da OpenAI radi na razvoju svog prvog pametnog telefona, koji bi mogao da uzdrma tržište i okonča dugogodišnju dominaciju prodavnica App Store i Google Play.

7:53

29.4.2026.

5 h

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Društvo

Popaljeni alarmi za Prvi maj

Prema najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), upaljen je žutim meteoalarm koji će biti na snazi 1. maja u celoj zemlji zbog niskih temperatura, odnosno prizemnog mraza.

13:10

29.4.2026.

18 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

meni svečane večere

Šta su jeli Tramp i Čarls? FOTO

Svečana večera koju je predsednik SAD Donald Tramp priredio za britanskog kralja Čarlsa III, sadržala je raznovrsan meni od francuskih jela, koji su napravili najbolji kuvari, a pripreme za samu večeru vodila je prva dama Melanija Tramp.

11:13

29.4.2026.

2 h

Iz detinjstva mnogih

Preminuo tvorac popularnih igračaka FOTO

Rojer Svit je eksperimentisao tako što je figuru Big Džima postavio u borbeni stav i dodatno joj glinom oblikovao snažnije, mišićavije telo.

10:45

29.4.2026.

2 h

Ljubimac

Psi imaju sve manje mozgove

Najnovija naučna studija je pokazala da su mozgovi pasa počeli da se smanjuju pre najmanje 5.000 godina, što pruža nove uvide u proces pripitomljavanja, ali to ne znači da su psi postali manje inteligentni od svojih predaka vukova.

10:00

29.4.2026.

3 h

Aktuelno

Kvir-skandal poslednjeg nemačkog cara

Poslednji nemački car, pozlaćena porcelanska vaza i general koji je doživeo srčani udar u ružičastoj baletskoj suknjici: Afera Ojlenburg do temelja je potresla Nemačko carstvo i Evropu, i otvorila put padu monarhije.

9:07

29.4.2026.

4 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu