Nova vest

struja

Svet

Totalni mrak – protutnjalo je VIDEO

Oko 33.000 domaćinstava ostalo je danas bez struje u Francuskoj, uglavnom u Normandiji i duž reke Loare na zapadu, posle naleta oluje Ketano u petak, saopštila je uprava električne mreže Enedis.

21:15

23.11.2024.

552 d

Region

Komšijama skače cena struje

Cena struje u Crnoj Gori od početka 2025. godine biće veća za 3,41 odsto za skoro sva domaćinstva sa dvotarifnim brojilom, saopštila je danas crnogorska Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne delatnosti (REGAGEN).

20:47

19.11.2024.

556 d

Svet

Skače cena struje?

Povećanje poreza koči pad cene gasa i podiže troškove struje za domaćinstva u Evropskoj uniji, zaključak je izveštaja koji je danas objavio Evrostat.

20:26

28.10.2024.

578 d

Politika

Struja se vraća na Kubu

Snabdevanje strujom ponovo je uspostavljeno za više od 70 odsto stanovništva Kube, koja je zahvaćena ogromnim prekidom struje pre četiri dana, objavila je danas vlada.

18:44

22.10.2024.

585 d

Svet

Panika: Ostali su bez struje

Elektroenergetski sistem Kube ponovo je sinoć otkazao, uprkos pokušajima tokom dana da se obnovi mreža, saopštilo je kubansko Ministarstvo energetike.

8:27

21.10.2024.

586 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Iran upozorio: "Suočićete se sa posledicama"

Vrhovna operativna komanda iranskih Oružanih snaga upozorila je komercijalne i vojne brodove da se pridržavaju propisa koji regulišu prolaz kroz strateški plovni put, ili će se suočiti sa posledicama.

19:20

30.5.2026.

9 min

Svet

SAD hitno povlače vojsku

Sjedinjene Američke Države planiraju da ubrzaju povlačenje trupa iz baza u Evropi i predstaviće svoje predloge saveznicima NATO-a sledećeg meseca, preneo je danas nemački list Velt am zontag, pozivajući se na neimenovani izvor iz Pentagona.

18:44

30.5.2026.

45 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Aktuelno

"Anđeo od cigaretnog dima"

Početkom milenijuma preselio sam se iz Kelna u Beograd. Kafane su bile u stanju hibernacije iz osamdesetih. Tu sam kao pasivni pušač posmatrao svet koji odbija da se promeni i koji duvanom i rakijom rasteruje demone.

15:06

30.5.2026.

4 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu