Nova vest

Andrej Plenković

Region

Milanović poslao pozivnice

Kabinet hrvatskog predsednika Zorana Milanovića poslao je više od stotinu pozivnica za svečanu inauguraciju, koja će biti održana 18. februara na Pantovčaku.

9:55

6.2.2025.

549 d

Region

Plenković presekao: Ne idemo na inauguraciju

Dan nakon poraza Dragana Primorca u drugom krugu predsedničkih izbora zasedalo je Predsedništvo HDZ-a koje je, kako je saopštio lider te stranke i premijer Andrej Plenković, odlučilo da neće prisustvovati inauguraciji Zorana Milanovića.

18:53

13.1.2025.

572 d

Region

Milanović ubedljivo pobeđuje? "Što sam rekao, rekao sam"

U Hrvatskoj se u nedelju biti održan drugi krug predsedničkih izbora, a građani će birati između aktuelnog predsednika Republike Zorana Milanovića (SDP) i Dragana Primorca, kandidata kog podržava vladajuća HDZ sa Domovinskim pokretom i drugim manjim strankama.

19:07

10.1.2025.

575 d

Region

I dalje sevaju varnice: Milanović optužio Plenkovića

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je danas premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreja Plenkovića optužio da najavljenim izmenama Zakona o odbrani ponovo pokušava da neustavno preuzme komandovanje vojskom.

15:11

3.1.2025.

583 d

Region

Oglasio se Plenković: Zgranut sam

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio da je zgranut incidentom u osnovnoj školi u Prečkom, u kome je nepoznati napadač napao učiteljicu i đake te škole.

11:32

20.12.2024.

597 d

Region

Milanovićev "poslednji tango"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović počeo je danas u Čakovcu da prikuplja potpise za kandidaturu za još jedan mandat na Pantovčaku i poručio da je iz Međumurja mnogo puta kretao u političke kampanje, ali da je "ovo poslednji tango".

15:30

29.11.2024.

618 d

Region

Hrvatski političar besan: Vojsku na granice!

Hrvatsko Ministarstvu unutrašnjih poslova tvrdi da ne postoje tajni letovi kojima se prevoze migranti, već da je reč o unapred najavljenim i da ih je, kako se navodi, odobrio Odbor za dablinski postupak MUP-a.

12:15

25.11.2024.

622 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Tramp spreman da okonča rat

Predsednik SAD Donald Tramp je spreman da okonča rat sa Iranom bez postizanja nuklearnog sporazuma ako Teheran potpuno ponovo otvori Ormuski moreuz, objavio je Volstrit žurnal, pozivajući se na američke zvaničnike.

17:04

9.8.2026.

9 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu