Zašto je novi Firefox dizajn dobar?

Firefox je promenio dizajn i Mozilla je objasnila zašto je to dobro.

Izvor: B92, PC Press, Engadget
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Cilj Mozille je da sa najnovijim Firefox redizajnom smanji ometanje korisnika tokom korišćenja browsera.

Takođe, Mozilla navodi da želi da njihovi korisnici smanje broj klikova i da više "ne gube vreme".

Obaveštenje zauzimaju manje prostora, videćete manje upozorenja i manje poruka, što će vam dosta pomoći jer Mozilla kaže da će imati "čist i jasan" dizajn i jezik kako bi vas manje ometali.

Kao deo redizajna, tabovi su takođe prepravljeni. Sada imaju zakrivljeni dizajn i izgledaju kao da lebde iznad meni bara. Mozilla na ovaj način da podseća korisnike da mogu da reorganizuju tabove ih kako im odgovara. Šta god da je trenutno aktivno, biće malo svetlije.

Nakon fokusa na uklanjanju ometajućih stvari, kompanija je takođe olakšala isključivanje i uključivanje zvuka bučnih tabova. Mozilla je takođe pojednostavila toolbar i meni sa tri trake. Kompanija kaže da je objedinila dodatne menije kako bi smanjila nered i akcije koje ljudi najčešće koriste postavila na mesto gde im je najlakše pristupiti. Kao deo redizajna toolbara, shield ikona koja se nalazi unutar URL bara svetliće ukazujući na to da poboljšane Firefox-ove zaštite privatnosti rade u pozadini. Mozilla je takođe podesila Firefox-ov režim privatnosti.

Funkcija Total Cookie Protection u browseru je sada podrazumevano uključena kada koristite alatku. To znači da će Firefox pohraniti sve cookie-je odvojeno, tako da bilo koja web lokacija koju posetite ne može da deli te informacije. Na iOS-u, Mozilla je posvetila posebnu pažnju smanjenju broja koraka potrebnih za korišćenje nekih ključnih karakteristika browsera. Možete preuzeti najnoviju verziju Firefoxa za desktop, Android i iOS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.