Tehnopolis

Sreda, 06.10.2021.

15:48

Zaposleni Facebooka zbog pada navodno nisu mogli da uđu u zgradu kompanije

Uz to, nisu radili ni mailovi, kao i ni ostali propratni alati značajni za rad zaposlenih.

Izvor: B92, Futurism

Zaposleni Facebooka zbog pada navodno nisu mogli da uđu u zgradu kompanije
Foto: Pierre-Olivier / Shutterstock.com

Platforma je bila u kvaru zbog očiglednog problema sa njenim DNS serverima. To je najgori prekid rada kompanije od 2008. godine - a niko ne zna šta ga je bio uzrok tome.

To je bio baš loš dan za Facebook

Čak i internet alati za komunikaciju unutar Facebooka nisu radili, zbog čega su se zaposleni mučili. Još gore, neki zaposleni navodno nisu mogli da dođu na posao, jer su računarski sistemi kompanije otkazali, te fizički nisu mogli da uđu u zgradu koja je u vlasništvu kompanije.

"Upravo sam imala telefonski razgovor sa nekim ko radi za FB, ko mi je objasnio da zaposleni koji su jutros došli na posao, kako bi napravili procenu štete od prekida rada servisa, ne mogu da uđu u zgradu, jer njihove kartice za pristup zgradi i kancelarijama nisu radile, napisala je u tvitu reporterka The New York Timesa Sheera Frenkel.

Veliki prekid rada servisa kompanije

Takođe se navodi da su se zaposleni borili da povežu poslovne mobilne telefone, a više njih nije imalo pristup konferencijskim sobama koje su takođe povezane na računarski sistem kompanije.

Workplace, Facebook-ova platforma za internu komunikaciju, takođe je bila u padu, naveo je Times u svom izveštaju.

Za kratko vreme Facebook pretrpeo nekoliko udaraca sa više strana

Foto: askarim / Shutterstock.com
Bilo je to nekoliko teških nedelja za kompaniju, koja se već suočila sa pojačanom kontrolom pre nego što je došlo do prekida. Facebook je na udaru zakonodavaca, pošto je kompanija objavila planove za lansiranje "Instagram Kids", izuzetno kontroverznog novog proizvoda namenjenog maloletnicima između 10 i 13 godina.

Vest stiže i nakon što je CBS intervjuisala Frances Haugen, bivšu Facebook menadžerku i uzbunjivaču iza curenja ogromne količine dokumenata.

Bio je to jedan neobično miran dan na internetu - ali to svakako nije za Facebook-ov tim za krizne situacije i ostatak javnosti koja je ovaj problem dočekala sa podsmehom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: