Windows 11 testira opcije za bolje čuvanje baterije

Postoji mnoštvo načina da vaš računar bolje čuva bateriju, od postavljanja agresivnijeg tajmera za "Sleep" režim do petljanja sa napajanjem. Sada, Microsoft radi na nešto direktnijem načinu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/PixieMe
Foto: Shutterstock/PixieMe

U najnovijoj verziji Windows 11 Insider 26002, dodat je režim "Energy Saver" u sekciju gde se podešava napajanje. Ovaj novi alat žrtvuje neke performanse da bi smanjio potrošnju energije, i iznenađujuće, nije predviđen samo za laptop računare, kako je preneo PC World.

Opcija je dostupna kada odaberete Settings->Power, a možete je naći i u brzim podešavanjima (Win dugme+A), kako za laptop, tako i za desktop.

Neposredna korist je očigledna za laptopove, ali je lepo videti da ni desktop računari nisu izostavljeni ovaj put.

Ova opcija se može podesiti tako da se automatski primenjuje kada se baterija vašeg laptopa isprazni do određenog procenta, ali imajte na umu da je ova funkcija odvojena od "Efficiency" režima, koji se postavlja za svaku aplikaciju.

Za sada nije sigurno da će stići kod svih Windows 11 korisnika, već je rezervisano samo za Insider program. Međutim, s obzirom na to da je opcija veoma korisna, ne bi bilo čudno da je Windows primeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.