WhatsApp za desktop dobija opciju koja će razgovore načiniti bezbednijim

Za sada nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije isključeno da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2022.

19:00

WhatsApp za desktop dobija opciju koja će razgovore načiniti bezbednijim
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Korisnici WhatsAppa, koji aplikaciju za dopisivanje koriste i na računaru i na pametnom telefonu, znaju da je jedna od glavnih boljki pitanje bezbednosti prepiske. Tačnije, nije bilo moguće ostati ulogovan u aplikaciju na računaru, a zaštititi prepisku.

Ali, to bi uskoro moglo da se promeni. Naime, kako su istakli na portalu wabetainfo, koji otkriva buduće opcije u aplikaciji, korisnici će uskoro dobiti mogućnost postavljanja lozinke za ulazak u aplikaciju WhatsApp na računaru.

To će omogućiti korišćenje aplikacije WhatsApp za računare i na deljenim računarima, ali će i korisnicima omogućiti viši stepen zaštite i olakšaće zaštitu njihovih poverljivih prepiski. Opcija PIN-a, odnosno lozinke, već je bila omogućena za aplikaciju na pametnom telefonu.

Korisnici koji se odluče da podese lozinku moraće da je upišu kada god požele da uđu u aplikaciju na računaru. A ako zaboravite lozinku, nema straha. Biće dovoljno da se izlogujete iz aplikacije na računaru i ponovno ulogujte skeniranjem QR koda telefonom.

Za sada nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije isključeno da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Zanimljivo je da ova opcija postavljanja lozinke neće biti automatski aktivirana u aplikaciji, već će korisnici morati sami da je uključe u podešavanjima, ali biće isto dostupna korisnicima na Windows i Mac računarima.

Potrebno je naglasiti da se ova opcija neće odnositi na korišćenje WhatsAppa u internet pregledaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: