WhatsApp je spremio nešto novo - i poboljšaće bezbednost

WhatsApp svojim mnogobrojnim korisnicima nudi veću kontrolu nad informacijama o tome ko može da vidi detalje o njima.

Tehnopolis

Izvor: B92, Techradar

Utorak, 14.12.2021.

12:06

WhatsApp je spremio nešto novo - i poboljšaće bezbednost
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kao deo procesa da se korisnici zaštite od neautorizovanih eksternih aplikacija, WhatsApp nudi nova podešavanja za kontrolu privatnosti.

Ukoliko ste primetili da ne možete da vidite onlajn status firmi ili kontakata sa kojima pokušavate da se povežete, nove promene su razlog koji pojašnjava zašto je to tako.

Ako nikada niste ćaskali sa određenim nalogom, nećete moći da vidite ni njihov status na mreži, niti detalje o tome kada su poslednji put viđeni. Isto važi i za mogućnost da drugi korisnici i aplikacije vide informacije o vama.

WhatsApp o ovim promenama kaže: "Da bismo poboljšali privatnost i bezbednost naših korisnika, otežavamo ljudima koje ne poznajete i sa kojima niste ćaskali da vide vaše poslednje viđeno i onlajn prisustvo na WhatsApp mreži".

Kako bi ublažila strah od implikacija ove promene, kompanija takođe dodaje da ovo neće promeniti ništa između korisnika i njihovih prijatelja, porodice i firmi koje poznaju ili su im ranije slali poruke.

Na prvi pogled, deluje kao da je u pitanju mala promena, ali zapravo predstavlja samo jedan od sve većeg broja alata za privatnost i bezbednost koji su trenutno dostupni WhatsApp korisnicima.

Takođe, ovo će pomoći da se zatvori prostrana bezbednosna rupa koju su koristile neke eksterne alatke. Postoji veliki broj aplikacija dostupnih za preuzimanje, koje se mogu koristiti za praćenje statusa ljudi na mreži – ili su se barem mogle koristiti u tu svrhu pre nego što je WhatsApp uveo promene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: