Veliki redizajn Skype-a - izgleda "super moderno" i radi veoma glatko

Microsoft je objavio buduće promene Skype-a, objašnjavajući da će ažurirati izgled poziva u softveru tako da bude moderniji, nudi nove rasporede, mogućnost različitih tema i druge promene koje kompanija još nije detaljno objavila. Ažuriranje se takođe bavi reputacijom Skype kao sporog programa, kojeg je pregazilo vreme.

Tehnopolis

Izvor: B92, Slashgear

Sreda, 29.09.2021.

10:26

Veliki redizajn Skype-a - izgleda
Foto: Alexey Boldin / Shutterstock.com

Prema Microsoftu, ažurirani Skype nudi više od 2000 posto poboljšanja performansi na Androidu i povećanje od 30 posto na PC računarima. Aspekt razmene tekstualnih poruka je takođe poboljšan, uključujući elegantniji panel sa leve strane, novi avatar grupa, pa čak i dodavanje nagiba tasterima.

Microsoft je predstavio nekoliko opcija tema koje će ponuditi sa ažuriranim Skype-om. Oni prvenstveno menjaju šemu boja tako da se poruke i istaknuti razgovori pojavljuju u vašim omiljenim svetlim ili pastelnim nijansama.
Foto: Girts Ragelis / Shutterstock.com
Što se tiče dizajna, Microsoft kaže da takođe redizajnira odeljak “Meet Now“ kako bi ga vizuelno poboljšao i olakšao korišćenje.

Linkovi za pridruživanje će prikazivati preglede, a Skype će podržavati sve pregledače ubuduće, uključujući Safari i Opera. Korisnici mobilnih uređaja će u međuvremenu dobiti pristup Office Lens-u i novoj funkciji pod nazivom TwinCam. Sa ovom poslednjom funkcijom, korisnici mogu da dodaju drugu kameru putem svog mobilnog uređaja u poziv. Ovo bi se moglo koristiti za, na primer, pokazivanje umetničkog dela ili demonstraciju projekta, u isto vreme dok se i dalje vidite na web kameri PC računara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: