Velike promene stižu u iOS 16

Appleova konferencija za programere WWDC 2022 je za tri nedelje. Na njoj očekujemo da američka kompanija predstavi mnogo zanimljivih stvari.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Među njima će biti i iOS 16, nova verzija operativnog sistema za iPhone uređaje. Sada stižu nove informacije o iOS-u 16. Kakve će promene on doneti?

Već smo čuli da bi iOS 16 mogao doneti novi sistem obaveštenja, dok će opcija Focus biti znatno unapređena. Novi izveštaj sada prenosi još više detalja o iOS-u 16 i promenama koje stižu s njim.

Prenosi se tako da će iOS 16 imati neke nove Apple aplikacije, ali i da će doneti velike promene u sistemu. Poznati analitičar Mark Gurman naveo je, između ostalog, da ne očekuje da će Apple predstaviti potpuni redizajn korisničkog interfejsa, pa u tom smislu možemo očekivati da se vizuelno iOS 16 neće značajno razlikovati od iOS-a 15. Međutim, on očekuje da će doći do velikih promena u čitavom sistemu i da će tu biti nove Apple aplikacije.

Sistemske promene ogledaće se verovatno u novim interaktivnim vidžetima, što je stvar s kojom je Apple već poprilično zakasnio, ali navodno će tu biti još noviteta, o kojima za sada ne znamo detalje.

Osim sistemskih promena, Gurman napominje da bi Apple u iOS 16 mogao dodati i nove aplikacije. Tako je jedna od potencijalnih novih aplikacija, koje bismo mogli videti na iOS-u 16, Apple Music Classical. Tragovi ove aplikacije otkriveni su u iOS-u 15.5 verziji. Nažalost, osim ove aplikacije, nije trenutno poznato kakve još aplikacije američka kompanija planira u najnovijoj verziji iOS-a.

Pored tih informacija, Gurman je naveo da će i sledeća verzija operativnog sistema za pametne satove – watchOS 9 takođe ponuditi značajne promene, ali nije ponudio više detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.