Uskoro stiže novi Meta VR uređaj

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije Meta, potvrdio je da će sledeći Metin uređaj za virtuelnu realnost stići u oktobru.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Nedelja, 28.08.2022.

09:30

Uskoro stiže novi Meta VR uređaj
Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com

Zakerberg je, tokom intervjua, istakao da će uređaj (najverovatnije je u pitanju kaciga koja nosi kodno ime "Project Cambria") verovatno biti predstavljen tokom kompanijinog godišnjeg Connect događaja.

On je istakao da se za sledeći VR uređaj očekuju neke veće funkcije. Pomenute su nove društvene opcije, koje će moći da se aktriviraju okom ili praćenjem ekspresija lica.

Navedene informacije su u skladu sa onim što se već zna o Project Cambria, koji bi trebalo da ima ekran u boji sa visokom rezolucijom, interni senzor za praćenje oka i sofisticiranu tehnologiju za uvećanu realnost.

Uređaj bi mogao nositi naziv Meta Quest Pro. Kompanija već ima Meta Quest uređaj, koji je nešto slabiji, a Meta navodno već planira nardene generacije oba uređaja.

Prema navodima, Cambria ili Meta Quest Pro bi trebalo da bude značajno skuplji od postojećeg Questa, čija je cena nedavno povećana na 399 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: