Tehnopolis

Ponedeljak, 16.05.2022.

10:10

Twitterov pravni tim optužuje Maska za kršenje sporazuma o tajnosti

Ilon Mask je na Twitteru objavio da ga je pravni tim Twittera optužio za kršenje sporazuma o tajnosti (NDA), otkrivanjem da je veličina uzorka za proveru automatizovanih korisnika platforme društvenih medija bila 100.

Izvor: B92, Zimo

Twitterov pravni tim optužuje Maska za kršenje sporazuma o tajnosti
Foto: Profimedia

"Twitterov pravni tim je upravo pozvao kako bi se požalio da sam prekršio njihov NDA, otkrivajući da je veličina uzorka provere botova 100!", objavio je u tvitu Muask, najbogatiji čovek na svetu i šef Tesle i SpaceX-a.

Mask je još u petak na Twitteru objavio da je njegov gotovinski ugovor, vredan 44 milijarde dolara, za kupovinu Twittera privremeno na čekanju dok je čekao podatke o tome predstavljaju li lažni profili zaista manje od pet posto korisnika na toj društvenoj mreži.

Rekao je da će njegov tim testirati "slučajni uzorak od 100 korisnika" na Twitteru kako bi identifikovao botove. Njegov odgovor na to pitanje podstakao je optužbe Twitterovog pravnog tima.

Odabrao sam 100 korisnika kao broj uzorka, jer to je ono što Twitter koristi za izračunavanje <5% lažnjaka/spama/duplikata, odgovorio je Mask na molbu jednog tviteraša da razradi proces filtriranja bot naloga.

Mask je u ranim jutarnjim satima u nedelju preko tvita istakao da još nije video bilo kakvu analizu koja pokazuje da Twitter ima manje od pet posto lažnih korisničkih naloga.

Kasnije je rekao da postoji neka šansa da bi to moglo biti preko 90 procenata dnevno aktivnih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: