Twitchu procurilo 128GB podataka u kojima su otkrivene milionske zarade, streameri "frustrirani"

Nepoznati haker je na 4chanu postavio je podatke koji otkrivaju poverljive informacije o Twitchu, rekavši da je to tek "prvi deo".

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 07.10.2021.

12:50

Twitchu procurilo 128GB podataka u kojima su otkrivene milionske zarade, streameri
Foto: AlessandroBiascioli / Shutterstock.com

Američki servis za streaming uživo u vlasništvu Amazona, Twitch, pojasnio je kako je došlo do masovnog curenja podataka u kojem su otkriveni mnogi detalji poput izvornog koda i isplata korisnika.

Kako kažu, podaci su objavljeni zahvaljujući "grešci u konfiguraciji servera, što je zlonamerno iskoristila treća strana". Takođe su rekli da hitno rade na istrazi napada i poručuju kako lozinke, kao i podaci s kreditnih kartica, nisu izloženi. Međutim, sigurnosni stručnjaci poručuju da krađa uključuje veliki broj ličnih podataka.

Incident je uspaničio zajednicu streamera sa Twitcha. Jedna od njih je Kaitlyn Siragusa, koju 4,4 miliona pratilaca zna kao Amouranth. Ona je rekla je kako je "šokantno znati da je takvu količinu podataka moguće otuđiti", piše New York Times.

Saqib Zahid, koji streemuje za publiku od 2,8 miliona pratilaca pod imenom Lirik, incident je nazvao "frustrirajućim", ali ne i iznenađujućim.

Prema objavljenoj listi, neki od streamera zarađivali su milione dolara od 2019. godine, a većina je te brojke i potvrdila.

"Svi podaci o meni 100 posto su tačni", rekao je Scott Hellyer, poznatiji kao tehMorag. "Ovo je stvarno i godinama će imati uticaj", dodao je.

Haker koji je objavio podatke upotrebio je hashtag #DoBetterTwitch, izmenjenu verziju #TwitchDoBetter, koju su članovi zajednice mesecima upotrebljavali ističući poruke mržnje, posebno prema ženama, kojima su bili bombardovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: