Tehnopolis

Petak, 13.05.2022.

12:12

Total War Warhammer III je ekskluzivno dostupan za Apple M1 čipove

Total War Warhammer III je jedna od prvih igara koje stižu na macOS i podržava samo čipove kompanije Apple.

Izvor: B92, Overclock3d

Total War Warhammer III je ekskluzivno dostupan za Apple M1 čipove
Foto: Nanain / Shutterstock.com

Tokom 2020. godine Apple je promenio način na koji kreira MacBook uređaje, prebacujući se sa Intel x86 procesora na sopstveni ARM-zasnovani Apple Silicon.

Sada počinju da se razvijaju igre za macOS, koje podržavaju isključivo Apple Silicon. Jedna od njih je i Total War Warhammer III,

Feral Interactive je portovao Total War Warhammer III na macOS, a ova verzija igre je optimizovana za Apple Silicon. Igra neće moći da se pokreće na starijim Mac modelima koji koriste Intel čipove i dostupna je samo za 2020 Mac ili novije računare, sa Apple M1 ili novijim čipom.

Zanimljivo je da ovo znači da je Total War Warhammer III neigriv na Appleovim premijum Mac Pro računarima. Kompanija još ucek nije svoje Mac Pro sisteme prebacila na Apple Silicon, što znači da oni još uvek koriste Intel procesore.

Ipak, veruje se da je samo pitanje vremena kada će se Apple Mac Pro sistemi prebaciti na nove procesore koji su zasnovani na Apple Siliconu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: