Tehnopolis

Utorak, 03.05.2022.

10:10

Telegram testira Premium verziju, sa više emodžija i stikera

Izgleda da Telegram testira još jednu verziju svog popularnog servisa, kako bi počeo da zarađuje od njega.

Izvor: B92, Verge

Telegram testira Premium verziju, sa više emodžija i stikera
Foto: Jirapong Manustrong / Shutterstock.com

Beta testeri telegrama su primetili nešto novo u verziji 8.7.2, a u pitanju je nova grupa stikera i reakcija putem emodžija, koji se mogu otključati samo preko pretplate na Telegram Premium.

Telegram Premium, naravno, još uvek ne postoji. Međutim, korisnici u okviru Telegram TestFlight verzija i Test Servera mogu da koriste nove emodžije, kao što je leteći duh, srce koje eksplodira, a tu su i novi zanimljivi stikeri. Ovo je jedan od načina kojima osnivač Telegrama Pavel durov želi da umiri korisnike. Prošle jeseni Telegram je počeo da prikazuje reklame, što je razljutilo i autore i pretplatnike, pa je Durov obećao da će pronaći način da ih smanji. Novi testovi su verovatno način na koji se to planira.

Sa više od 500 miliona korisnika na platformi, Telegram će morati da ubedi samo mali procenat njih da se pretplate kako bi servis bio održiv, što je i cilj njegovog osnivača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: