Snapchat će omogućiti deljenje lokacije sa prijateljima u koje imate poverenje

Snap neprestano dodaje nove funkcije u svoju Snapchat aplikaciju za kreatore sadržaja i korisnike.

Tehnopolis

Izvor: B92, Neowin

Ponedeljak, 21.02.2022.

12:40

Snapchat će omogućiti deljenje lokacije sa prijateljima u koje imate poverenje
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Sada je implementirana nova opcija, koja omogućava da delite svoju preciznu lokaciju u realnom vremenu sa onima u koje imate poverenje. Ideja se zasniva na tome da se ponudi način da dozvolite svojim prijateljima i voljenim osobama da vas prate kada putujete.

Postoji više načina upotrebe ove funkcije, kao što je povećana bezbednost kada putujete nepoznatom rutom ili u taksiju. Takođe, možete da je iskoristite da proaktivno obavestite prijatelje o tome koliko ste udaljeni od njihove kuće kada putujete da ih upoznate. Sve u svemu, ova funkcija je prilično slična Find My aplikaciji na iOS-u.

Snap ističe da možete omogućiti deljenje lokacije na 15 minuta ili do više sati sa pojedinačnim korisnicima. Međutim, deljenje lokacije biće prikazano samo za odabrane zajedničke prijatelje u aplikaciji. Ova funkcija je podrazumevano isključena i ne postoji opcija koja vam omogućava da delite svoju lokaciju sa svima na listi prijatelja.

Snap kaže da, kako bi se sprečilo uhođenje, omogućava da isključite deljenje lokacije uživo bez obaveštavanja onih koji su uključeni u proces.

Snap se, za ovaj poduhvat, udružio sa It's On Us, neprofitnom organizacijom koja ima za cilj da zaustavi seksualne napade u kampusima.

Možete da omogućite deljenje lokacije uživo tako što ćete posetiti profil prijatelja, a zatim izabrati koliko dugo želite da im pokazujete gde se nalazite. Nakon toga, oni mogu da vide vašu lokaciju uživo iz deljenog chatboxa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: