Samsung predstavio Galaxy Z Fold3

Samsung je predstavio novi Galaxy uređaj – Galaxy Z Fold3.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung Galax Z Fold3 je preklopni mobilni telefon, sa prednjom kamerom ispod ekrana.

Dve godine posle izbacivanja prvog Z modela, u Samsungu su rešili da sve dovedu u red na novim modelima.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G će pokretati Snapdragon 888 čipset, u kombinaciji sa 12GB RAM-a i 256GB/512GB skladišnog prostora. Na novom Samsungu neće biti opcije proširenja.

Fold 3 ima dva Dynamic AMOLED 2X displeja, sa stopom osvežavanja od 120Hz.

Što se tiče eksternog displeja, ima dijagonalu od 6.2 inča i 2260 x 832p rezoluciju, dok unutrašnji ekran ima dijagonalu 7.6 inča i 2208 x 1768p rezoluciju. Zaštita ekrana je Gorilla Glass Victus. Takođe je telefon vodootporan.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Kada su u pitanju kamere, eksterni displej ima 10MP selfi kameru, koja se nalazi u punch-hole otvor, dok unutrašnji ekran ima kameru ispod displeja, koja ima 4MP. Na poleđini su tri 12MP senzora. Tri kamere na poleđini mogu da snimaju video zapise u 8K.

U otvorenom formatu će biti debljine 6,4 milimetara, a u zatvorenom je 14,4 milimetara. Težine je 271 gram.

Baterija je kapaciteta 4400mAh i puni se brzinom od 25W.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

S Pen je tu za lakše korišćenje telefona. Postoji i zaštita od olovke, koja štiti telefon 80% od prejakog naslanjanja iste na ekran. Što se tiče olovke, softver pretpostavlja gde će se pisati, pa je to "dobra fora" Samsunga.

Zanimljivo što se tiče Digitizera – Digitizer na Galaxy Z Fold 3 su zapravo dva digitizera koji komuniciraju međusobno, a softver pretpostavlja šta ćete nacrtati između njih. Na mestu preklopa praktično nema digitizera, softver pretpostavlja šta bi tu bilo da postoji. Softver već igra veliku ulogu u brzini ostavljanja traga po ekranu pretpostavljajući gde ćete povući olovku, ali ovo je super zanimljivo. Biće ga u varijantama Phantom Green, Phantom Black i Phantom Silver.

Cena kreće od 219999 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.