Samsung ima opciju koja blokira pristup podacima kada je telefon na servisiranju

Nakon što je funkcija "Maintenance mode" prvo bila dostupna u Koreji od jula, a potom u Kini, Samsung je sada omogućava globalno dostupnom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2022.

08:20

Samsung ima opciju koja blokira pristup podacima kada je telefon na servisiranju
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Maintenance mode omogućava korisniku da blokira pristup svojim ličnim podacima na telefonu, kada je uređaj na servisiranju.

Omogućavanje Maintenance moda kreće od selektovanih modela telefona iz Galaxy S21 i S22 serija, koji koriste najnoviji One UI 5 softver. Isporuka funkcije će se nastaviti tokom 2023. godine, a proširiće se i na više Galaxy uređaja. Oni koji imaju uređaj koji može da koristi ovu funkciju, pronaći će je u Settings > Battery i device care sekciji. Nakon što se Maintenance mode uključi i uređaj se restartuje, sve korisnikove lične informacije će biti nedostupne osobi koja popravlja telefon. Neće biti moguć ni pristup instaliranim aplikacijama.

Podaci i nalozi, koji se kreiraju dok je telefon u Maintenance modu, kao i aplikacije koje se preuzmu sa Galaxy Storea, biće obrisani kada se izađe iz ovog moda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: