Prvi pametni grad niče u Južnoj Koreji – pogodite ko ga oprema

Južnokorejski gigant je najavio da je počeo sa izgradnjom pametnih domova u probnom pametnom gradu u Busanu.

Tehnopolis

Izvor: B92, BusinessKorea

Petak, 31.12.2021.

12:02

Prvi pametni grad niče u Južnoj Koreji – pogodite ko ga oprema
Foto: Profimedia / Samsung

Samsung Electronics je istakao da je obezbedio različite kućne aparate i rešenja za 56 domaćinstava u Smart Village-u, prvom demonstrativnom kompleksu u okviru Eco Delta City-ja.

Eco Delta City se promoviše kao pametni grad sa 30.000 kuća, smešten na oko 12.000 kvadratnih kilometara u južnokorejskom gradu Busanu.

Smart Village će implementirati inovativne tehnologije u pet oblasti: zdravstvenoj zaštiti, robotima, životnom okruženju, podacima i snabdevanju vodom. Funkcionisaće kao "živa laboratorija", gde će stanovnici živeti i koristiti pametne domove tokom narednih pet godina.

Samsung Electronics će za potrebe "pametnog sela" obezbediti ukupno 15 proizvoda - od frižidera, veš mašina i usisivača, do QLED televizora, monitora i Galaxy tableta.

Stanovnici će moći da kontrolišu uređaje pomoću SmartThings aplikacije, a biće ponuđeni i različitiu servisi koji dodatno poboljšavaju korisničko i iskustvo življenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: