Tehnopolis

Četvrtak, 23.11.2023.

11:06

Prodaja telefona konačno beleži rast, nakon dve godine

Tržište pametnih telefona polako se oporavlja nakon više od dve godine pada i stagnacije.

Izvor: Tanjug

Prodaja telefona konačno beleži rast, nakon dve godine
Foto: Dontree_M / Shutterstock.com

Prodaja pametnih telefona je u oktobru na globalnom nivou porasla za pet odsto međugodišnje, prvi put nakon 27 meseci, saopštila je agencija za istraživanje tržišta Counterpoint iz Hongkonga.

"Predvodnici rasta su tržišta u razvoju, na Bliskom istoku i u Africi, a rast je potpomognut i povratkom kompanije Huawei u Kinu i početkom praznične sezone u Indiji", navodi se u saopštenju, prenosi CNBC.

Apple iPhone 15 se pojavio na tržištu krajem septembra, a prvi efekti prodaje su se osetili upravo u oktobru.

Razvijenija tržišta, na kojim postoji zasićenost u prodaji pamatnih telefona beleže sporiji oporavak, dodaje Counterpoint.

Agencija na osnovu ovih rezultata očekuje da će globalno tržište pametnih telefona međugodišnje porasti i u četvrtom tromesečju 2023. godine i postepeno se oporavljati tokom narednih kvartala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: