Poznato je koje će čipove koristiti Samsung Galaxy S23 serija telefona

Očekuje se da će Samsung predstaviti Galaxy S23 seriju telefona u prvoj nedelji februara, a glasine su sugerisale da će 2023. biti godina tokom koje će svi kompanijini telefoni imati isti čipset globalno. Sada su te glasine i potvrđene.

Tehnopolis

Izvor: B92, GSMArena

Nedelja, 06.11.2022.

09:05

Poznato je koje će čipove koristiti Samsung Galaxy S23 serija telefona
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Glasine o Samsung Galaxy S23 seriji telefona, koja će koristiti isključivo Snapdraon liniju čipova, potvrđene su tokom Qualcommovog najnovijeg finansijskog izveštaja.

Akaš Šalkivala, finansijski direktor Qualcomma, istakao je da se očekuje snažnu drugu polovinu martovskog tromesečja (prvi kvartal) 2023. godine, koja će u velikoj meri uključivati prodaju Galaxy S23 serije telefona.

On je takođe potvrdio da se Qualcomm prebacuje sa 75% udela čipova iz Galaxy S22 serije na globalno učešće, što znači da će Qualcomm čipovi pokretati sve telefone iz Samsungove S23 serije telefona.

Ranije su se sva tri modela iz Samsung Galaxy S23 serije (S23, S23+ i S22 Ultra) već pojavili na Geekbench listingu, sa navodnim Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom, koji ih pokreće.

Ipak, izveštaj iz prošlog meseca sugeriše da ne bi trebalo otpisati ni Galaxy S23 seriju sa Exynos čipsetom iz Samsung MX (Mobile eXperience) divizije, ali nije poznato u kojoj formi i na kojim modelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: