Poznat mogući datum objave iPhone 14 serije

Svi znaju da iPhone nove generacije stiže u septembru, prema uobičajenom Appleovom kalendaru, ali do sada nije bilo poznato kada tačno kompanija planira da bude domaćin svog dugo očekivanog godišnjeg događaja.

Tehnopolis

Izvor: B92, Softpedia

Utorak, 12.07.2022.

15:45

Poznat mogući datum objave iPhone 14 serije
Foto: marianstock / Shutterstock.com

Ipak, dojavljivač @ihacktu je u svom tvitu otkrio da bi se taj prezentacija mogla održati 13. septembra, a prodaja bi potom počela kasnije istog meseca.

Na prvi pogled, tajming ima savršenog smisla, ali s druge strane, datum bi se lako mogao promeniti ako nešto ne bude išlo po planu. Veruje se da Apple radi danonoćno na tome da svi uređaji budu dostupni vreme, jer kompanija želi da izbegne postepenu objavu. Kao rezultat toga, Apple je planirao da započne masovnu proizvodnju ranije nego obično u pokušaju da spreči bilo kakvo moguće kašnjenje uzrokovano blokadama koje se dešavaju u određenim delovima sveta, kao što je Kina.

Apple planira da ove godine objavi četiri različita modela iPhone-a, ali u poređenju sa generacijom iz 2021. godine, uređaj sa ekranom od 5,4 inča (iPhone Mini) više neće biti u ponudi.

Ponuda od četiri modela će stoga sadržati potpuno novi iPhone 14 Max (neki izvori tvrde da bi se mogao zvati i iPhone 14 Plus), koji će u suštini biti veća verzija standardnog iPhone 14 modela. Sugeriše se da će uređaj koristiti ekran od 6,7 inča i istu kameru kao iPhone 14.

Pro modeli više ne bi dolazili sa iztrezom za selfi kameru, jer Apple planira ekran sa otvorima sličan onima koje koristi Samsung na svojim flegšip modelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: