Poslednji Android 12 beta je ovde - Sledeće je zvanično izdanje

Google je objavio petu i poslednju beta verziju za Pixel telefone (uključujući Pixel 5a) i nekoliko uređaja drugih proizvođača, dajući vam još jedan pogled u najanoviji softver IT giganta, pre nego što stigne gotova verzija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2021.

07:25

Poslednji Android 12 beta je ovde - Sledeće je zvanično izdanje
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Imate poslednju priliku da isprobate Android 12 pre zvaničnog debija. Beta 5 je verzija za izdanje sa uobičajenim ispravkama u poslednjem trenutku i poboljšanjima performansi, pa ne očekujte velike promene od beta 4 ili čak beta 3.

Završeni softver treba da se pojavi negde u “nedeljama koje su pred nama”, saopštio je Google. Ako bude kao do sada, samo će vlasnici Pixela prvo dobiti Android 12 - korisnici telefona drugih proizvođača moraće da sačekaju da ostali prilagode i primene svoja izdanja u narednim mesecima.

Dizajn Material You ostaje najuočljivija promena u Androidu 12, uključujući sveobuhvatno osvežavanje interfejsa, fluidnije animacije, kao i teme u boji koje se prilagođavaju vašoj pozadini. Videćete i više funkcija privatnosti, uključujući namensku kontrolnu tablu privatnosti, kao i dugmad i indikatore upotrebe za kamere i mikrofone.

Postoje i suptilnija poboljšanja ispod haube, poput automatskog rotiranja zasnovanog na kameri i pretraživača na uređaju koji pomaže u pronalaženju sadržaja u vašim aplikacijama. Ovo u nekim aspektima nije ogroman skok, ali bi mogao pružiti nešto sveže i novo Androidu ako ste smatrali da su prethodna izdanja bila malo zastarela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: