Ova Android aplikacija je instalirana 10 milijardi puta

Popularni servis kompanije Google ostvario je veliko dostignuće po broju instalacija.

Tehnopolis

Izvor: B92, Android Police

Utorak, 11.01.2022.

12:08

Ova Android aplikacija je instalirana 10 milijardi puta
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

U ovom trenutku, besplatni servis za razmenu elektronske pošte kompanije Google predstavlja svojevrsnu internet instituciju, a Gmail Android aplikacija je na Play Storeu zabeležila više pod 10 milijardi instalacija.

Naravno, potrebno je naglasiti da Gmail dolazi već unapred instaliran na velikom broju Andrid uređaja, ali to nikako ne umanjuje ostvareni rezultat.

Gmail je samo jedna od nekoliko Google aplikacija, koje su već prešle 10 milijardi instalacija. Među njima su Play servisi, YouTube, Maps i Search.

Ostaje da se vidi koja će sledeća Android aplikacija stići do 10 miliona instaliranih kopija, a jedan od najvećih kandidata je Chrome.

Kada su u pitanju aplikacije, koje nisu iz Google ekosistema, Facebook bi mogao biti prvi koji će ostvariti pomenuti broj instalacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: