Osnovni iPad će od jeseni verovatno preći na USB-C

Apple bi konačno mogao da u svoj početni iPad model implementira željenu i iščekivanu tehnološku nadogradnju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2022.

13:45

Osnovni iPad će od jeseni verovatno preći na USB-C
Foto: Yasin Hasan / Shutterstock.com

Izvori sajta 9to5Mac tvrde da će se naredni osnovni tablet kompanije Apple prebaciti sa Lightning porta na USB-C, po lansiranju tokom jeseni ove godine.

Poput najnovijih iPad modela, korinici će moći da tablet direktno povežu na monitore i druge periferije, što će poboljšati brzinu bežičnog prenosa podataka.

Postoje i nagoveštaji šire nadogradnje performansi. Novi pristupačni iPad će navodno imati veći ekran, sa istom rezolucijom koju ima i ipad Air. Ne očekuje se isti kvalitet slike kao kod Air modela.

Apple bi ovaj iPad trebalo da opremi i A14 Bionic čipsetom, dok bi celularne varijante tableta trebalo da dobiju i podršku za 5G.

Nema informacija o tome da li će Apple osvežiti i dizajn iPada, kao i da li će ponuditi podršku za Magic Keyboard ili Pencil druge generacije.

Osnovni iPad je poslednji model ove linije tableta koji koristi Lightning port, home taster i druge funkcije koje su tu prisutne više od decenije. Ukoliko su glasine tačne, novi iPad će ući u modernu eru sa modernim funkcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: