Tehnopolis

Utorak, 27.06.2023.

15:45

Nema više beskonačnog skrolovanja noću: Instagram uvodi restrikcije

Kada se mučite da zaspite, često može biti primamljivo da posegnete za telefonom i počnete da skrolujete po Instagramu. Ovo će se uskoro promeniti, zahvaljujući najnovijem ažuriranju.

Izvor: B92

Nema više beskonačnog skrolovanja noću: Instagram uvodi restrikcije
Foto: In Green / Shutterstock.com

Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Instagram i Facebook, je objavila dve nove alatke kojima tinejdžerima želi da pomogne da bolje organizuju svoje vreme na aplikacijama.

Ažuriranje je dizajnirano kako bi mladima omogućilo da imaju kontrolu nad svojim onlajn iskustvima, a roditeljima da imaju alat kojim mogu da podrže odluke svojih tinejdžera, stoji u saopštenju komapnije Meta.

Uz funkciju Quiet Mode, Instagram korisnici mogu da izaberu da naprave pauzu, da uče, spavaju ili da se na neki drugi način odvoje od apliakcije. Kada izađete iz tihog režima, aplikacija će vam ponuditi rezime onoga što ste propustili tokom pauze kako bi vam pomogla da nadoknadite propušteno.

Tinejdžeri će videti i obaveštenje ukoliko su u Facebook aplikaciji proveli 20 minuta. Takođe, za Instagram se testira nova preporuka koja će tinejdžerima sugerisati da ugase aplikaciju ukoliko kroz Reels sadržaj skroluju noću.

Biće dostupan i novi "in quiet mode" status, ispod Instagram profilnog imena, kako bi svi mogli da vide i ne uznemiravaju korisnika.

Quiet Mode je već bio dostupan u nekim zemljama, a sada se korisnicima isporučuje globalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: