Microsoft podseća: Internet Explorer – još malo pa kraj

Internet Explorer proživljava svoje poslednje trenutke.

Tehnopolis

Izvor: B92, Gizchina

Subota, 19.03.2022.

15:42

Microsoft podseća: Internet Explorer – još malo pa kraj
Foto: Shutterstock.com

Nekoliko meseci pre poslednjeg dana Internet Explorera, Microsoft podseća sve svoje korisnike koji ga još uvek koriste, da pređu na Edge.

Prošle godine, Microsoft je saopštio da 15. juna 2022. godine prestaje podrška za Internet Explorer i da je tu njegov kraj.

Planirali su da se od njega oproste prošlog leta, ali su odlučili da produže rok na još godinu dana.

Kako se približava kraj, tako Microsoft konstantno podseća svoje korisnike da pređu na Edge.

Microsoft je saopštenje objavio na svom sajtu, a prema podacima kojima se raspolaže, Internet Explorer i dalje koristi preko tri miliona korisnika.

Internet Explorer je deo Windows-ovog sistema više od četvrt veka. Međutim, od predstavljanja Edge-a 2015. godine, Microsoft polako ukida stari pregledač. Podrška je okončana sa prethodnom verzijom u 2016. godini. Microsoft 365 i druge aplikacije prestaće da podržavaju IE11 15. juna.

Microsoft kaže da će podržavati Edge-ov IE režim najmanje do kraja 2029. godine, pružajući organizacijama i IT odeljenjima još nekoliko godina da pređu sa tih starih web aplikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: