Menjaju se pravila za skrinšotovanje na WhatsApp-u

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu, pa zato mora stalno da radi na privatnosti i bezbednosti svojih korisnika, a nova funkcija koju razvijaju to i dokazuje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

13:31

Menjaju se pravila za skrinšotovanje na WhatsApp-u
Foto: Shutterstock/omerfarukguler

U pitanju je ugrađena funkcija zahvaljujući kojoj niko neće moći da skrinšotuje vašu profilnu sliku na WhatsApp-u.

Trenutno, moguće je da sakrijete profilnu sliku kada odaberete Settings > Privacy > Profile Photo, i onda imate opcije: Everyone, Nobody i My contacts. Međutim, u Beta verziji 2.24.4.25, zabranjeno je skrinšotovanje profilne slike, kako je preneo specijalizovani sajt WABetaInfo.

Kako se navodi, ovo i dalje ima svoje ranjivosti, jer je moguće da se slika sačuva putem desktop verzije aplikacije, odnosno ovo je ograničeno samo na mobilnu verziju WhatsApp-a.

Čini se da je ovo prva među popularnijim aplikacijama za dopisivanje koja brani skrinšotovanje profilnih slika. Obično Telegram predvodi inovacije koje se tiču privatnosti, ali ni tamo ova vrsta akcije nije zabranjena.

Takođe, ne zna se tačno kada će ova funkcija stići globalno jer je za sada samo dostupna za Beta verziju i to pojedinim korisnicima, ali je svakako dobrodošao dodatak pojačanoj bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: