Mask uvodi velike izmene: Ovo se neće svideti verifikovanim Twitter korisnicima

Sa Ilonom Maskom na čelu, Twitter ima u planu povećanje cene za svoju Blue pretplatu.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Ponedeljak, 31.10.2022.

08:20

Mask uvodi velike izmene: Ovo se neće svideti verifikovanim Twitter korisnicima
Foto: Profimedia

Prema navodima stranih medija, Mask planira da Twitter Blue pretplatu poveća sa sadašnjih pet dolara na 20 dolara mesečno, kao i da pretplata bude obavezna za verifikovane korisnike.

Ukoliko se ovaj plan implementira, verifikovani korinici (poznate ličnosti, političari, novinari i drugi) će morati da se upišu u pretplatnički servis u roku od 90 dana, ili će izgubiti plavu kukicu koja označava da je korisnik verifikovan.

Takođe, zasposlenima koji rade na projektu je navodno saopšteno da će biti otpušteni ukoliko ne implementiraju pomenute izmene do 7. novembra.

Twitter je pokrenuo Blue pretplatnički servis prošle godine u SAD-u, sa cenom od tri dolara mesečno, a pretplata je povećana na pet dolara u julu. Pretplatnici dobijaju funkcije kao što su top vesti, prilagođene ikonice, kao i mogućnost izmene tvitova.

Zajednica Twitter korisnika je već izrazila svoje mišljenje o ovom potencijalnom potezu Maska i društvene mreže. Veliki broj njih nije spreman da plaća 20 dolara kako bi zadržali svoj verifikovani status.

Istovremeno, korisnici ističu da bi novi sistem mogao da poveća probleme koje Twitter ima sa botovima i spamovanjem, koje sam Mask inače prilično mrzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: