Mask odgovorio oglašivačima: "J**ite se" VIDEO

Milijarder Ilon Mask je otvoreno i eksplicitno odgovorio oglašivačima koji se povlače sa mreže X.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Slaven Vlasic
Foto: Profimedia/Slaven Vlasic

Tokom "2023 DealBook" samita u Njujorku, milijarder i vlasnik platforme X (bivši Twitter) Ilon Mask je imao poprilično eksplicitnu poruku za oglašivače, za koje tvrdi da ga ucenjuju.

U svom govoru, Mask se obratio oglašivačima koji napuštaju ili planiraju da bojkotuju platformu X, rečima: "Ako će neko da pokuša da me uceni oglašavanjem? Da me ucenjuje novcem? Idite i je**te se". Dodao je: "Ne morate da se oglašavate".

Neki oglašivači su počeli sa bojkotovanjem platforme X, zbog antisemitskih objava koje se dele na mreži.

Mask je takođe sugerisao da će njegovi fanovi, kao i fanovi X-a, zauzvrat bojkotovati te oglašivače. U razgovoru tokom samita, Mask je istakao "da nema problem s tim da ga mrze".

Nedavno je Mask promovisao i ponekad verbalno podržavao ono što je Bela kuća nazvala "antisemitskom i rasističkom mržnjom", na X platformi. Mask je bio glasan u pogledu podrške za slobodu govora, uprkos nekim situacijama kada su korisnici i oglašivači takav stav označili kao "govor mržnje".

Kompanije kao što su Disney, Apple i druge suspendovale su svoje reklamne kampanje na platformi X.

Ilon Musk, koji je i izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX, negira da je antisemita. On je na X-u rekao: "Jasni pozivi na ekstremno nasilje su protiv naših uslova koriščenja i rezultovaće suspenzijom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.