Tehnopolis

Sreda, 15.03.2023.

10:00

Kreatori ChatGPT-a su predstavili još moćniji i pametniji sistem veštačke inteligencije

Kompanija OpenAI je objavila GPT-4, najnoviju verziju svog popularnog ChatGPT chatbota za veštačku inteligenciju.

Izvor: B92, BBC

Kreatori ChatGPT-a su predstavili još moćniji i pametniji sistem veštačke inteligencije
Foto: Ebru-Omer / Shutterstock.com

Novi model može da odgovara na upite sa fotografijama (kao što je na primer nuđenje sugestija na osnovu fotografija sa namirnicama i sastojcima), kao i da kreira i piše oznake i opise.

GPT-4 može da obradi do 25.000 reči, što je oko osam puta više od onoga za šta je sposoban ChatGPT.

OpenAI kaže da je proveo šest meseci na obezbeđivanju bezbednosnih opcija za GPT-4, a trenirao ih je na osnovu povratnih informacija ljudi.

Ipak, iz kompanije upozoravaju da i dalje postoji mogućnost da GPT-4 širi neke dezinformacije. GPT-4 će na samom početku biti dostupan ChatGPT Plus pretplatnicima, koji plaćaju 20 dolara mesečno za premijum pristup servisu.

Poput ChatGPT-a i GPT-4 je tip generativne veštačke inteligencije. Generative AI koristi algoritme i prediktivni tekst za kreiranje novog sadržaja zasnovanog na upitima.

Iz kompanije OpenAI kažu da GPT-4 ima naprednije veštine rezonovanja u odnosu na ChatGPT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: