Kad roboti "opletu" Užičko kolo! VIDEO

Najnovije inovacije i tehnološka dostignuća u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova i železničke infrastrukture, predstavljeni su na četvrtoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEIZ) u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen Tanjug/Video
Foto: Printscreen Tanjug/Video

Na konferenciji posvećenoj saradnji u oblasti inovacija, danas otvorenoj na Beogradskom sajmu, premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Džang obišli štand na kojem su predstavljene biografije i dostignuća srpskih naučnika Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Milutina Milankovića.

Na štandu je demonstriran rad Teslinog kalema, o kojem je prisutnima "govorio" robot sa imenom istaknutog srpskog naučnika - Tesla.

Jedna od atrakcija sajma bio je i "ples robota" uz poznate muzičke numere, a roboti su, u jednom trenutku, čak "zaigrali" i Užičko kolo.

Zvaničnici su, između ostalog, pogledali i kratki film o tome kako će izgledati industrijski park koji će Srbija zajedno za Kinom graditi u Borči, a na štandu kompanije Huawei su se upoznali sa najnovijom 5G tehnologijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.