Jeftiniji telefoni dobijaju manje zahtevnu verziju Androida 13

Nakon objave Androida 13 u avgustu, Google je sada objavio verziju platforme koja je kreirana specijalno za telefone iz nižeg segmenta. U pitanju je Android 13 (Go edition).

Tehnopolis

Izvor: B92, GSMArena

Četvrtak, 20.10.2022.

10:10

Default images

Zanimljivo je da je Go edition koncept star već pet godina, a trenutno postoji više od 250 miliona mesečno aktivnih uređaja, sa slabijim čipovima, limitiranim kapacitetom RAM-a i skladišnog prostora, koji koriste neku verziju Android Go platforme.

Android 13 (Go edition) se fokusira na pouzdanost, dobru iskorišćenost i prilagođavanje. Google Play System ažuriranja su dostupna za Go uređaje od ove verzije.

Tu je i Material You dizajn jezik, koji je do sada bio sastavni deo standardnih Android uređaja, ali sada stiže i na pristupačne Android modele. Sa ovim, korisnici dobijaju kompletnu šemu boja koje mogu da prilagođavaju u odnosu na pozadinu.

Neke funkcije iz Androida 13 stižu i u Go verziju. To uključuje odobrenja za obaveštenja i izbor odgovarajućeg jezika za aplikacije. Google ističe da će novi uređaji sa Android 13 (Go edition) platformom stići tokom 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: