iPhone SE 3 kompanije Apple će biti baziran na modelu XR

Sve ukazuje da ćemo sledeće godine videti Appleov pristupačniji model telefona pod nazivom iPhone SE 3, a sada je poznato i na kojem modelu će biti baziran.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Farizki / Shutterstock.com
Foto: Farizki / Shutterstock.com

Kineski mediji javljaju da će se sledeći "jeftini" iPhone na tržištu pojaviti početkom 2022. godine, da će imati LCD ekran, te da će biti baziran na iPhoneu XR. Uređaj će imati bočno postavljeni senzor za otisak prsta, koristiće Bionic A15 procesor, te da će podržavati 5G mrežu.

Model iPhone XR se pojavio 2018. godine uz iPhone XS i iPhone XS Max kao pristupačnija verzija tih uređaja, a Apple je nastavio tako u narednim godinama zbog popularnosti takvih modela.

Prethodni SE modeli su bili bazirani na starijim iPhoneima, a primer je iPhone SE (2020) koji je bio zapravo iPhone 8, ali s poboljšanim hardverom. To što će iPhone SE 3 biti baziran na starijem uređaju uopšte nije iznenađenje. Ipak, s obzirom na prethodne glasine koje su ga povezivale s iPhoneom 8, pozitivno je što neće biti tako, nego je zapravo reč o modernijem modelu XR.

Ako iPhone SE 3 bude imao senzor za otisak prsta smešten bočno, to bi bila značajna razlika u odnosu na dizajn iPhonea XR. To je značajno jer je iPhone SE (2020) bio gotovo identičan iPhoneu 8, tako da bi Apple mogao kreativnije mogao raditi na dizajnu nadolazećeg mobitela.

Pomenuti iPhone XR je kod korisnika prošao prilično dobro, tako da će biti zanimljivo videti šta će Apple da uradi. Moglo bi doći do promena “notcha” na ekranu, poboljšanja kvaliteta ekrana i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.