Instagram testira novu funkciju – već je ima TikTok

Instagram će uskoro testirati novu funkciju "ponovnog objavljivanja" (reposts), koja nikada nije bila deo glavnog feeda aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2022.

08:20

Instagram testira novu funkciju – već je ima TikTok
Foto: rafapress / Shutterstock.com

Pomenuta funkcija je već jedna od ključnih karakteristika Facebooka i Twittera, a na Instagramu je prvi put primećena na profilu izvršnog direktora ove mreže Adama Moserija.

"Istražujemo mogućnost ponovnog deljenja objava u Feedu – slično načinu na koji mogu da se dele Stories – kako bi ljudi mogli da dele ono što ima najviše odjeka, dok su originalni kreatori nagrađeni za svoj rad. Planiramo da funkciju testiramo uskoro, na manjem broju korisnika", ističu iz kompanije Meta.

Novi ekran opisuje funkciju kao način da se objava preporuči prijatelju, da se inicira razgovor sa pratiocima koji na repost mogu da odgovore porukama. Feed repost sadržaj se prikazuje u zasebnom tabu u korisnikovom profilu, uz objave, reels i tagovane fotografije i mogu da ga vide pratioci.

Instagram poslednjih meseci dodaje veliki broj ažuriranja kako bi se bolje takmičio sa TikTokom. TikTok je nedavno objavio repost funkciju za video klipove, koji se pojavljuju samo na 'For You' stranici prijatelja a ne nakorisnikovom profilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: