Instagram dobija još više reklama

Meta je zabeležila pad zarade tokom drugog tromesečja, a kako bi prevazišla ove probleme kompanija planira da izvuče što više može iz Instagrama.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: nikkimeel / Shutterstock.com
Foto: nikkimeel / Shutterstock.com

Zbog toga je u planu da se ubace reklame u još više delova popularne apliakcije, a ovo se posebno odnosi na Explore feed, kao i izvore objava sa korisničkih profila.

Brendovi sada mogu da prikazuju reklame u Explore feedu, dok su profilne feed reklame još uvek test fazi. Kompanija će takođe nekim kreatorima ponuditi šansu za deo zarade od reklama koje se prikazuju na njihovim profilnim feedovima.

Meta je najavila i neke druge poteze koji će biti implementirani u kompanijinu strategiju reklamiranja. Neki od njih će uticati i na Instagram.

Tako će kompanija isprobati reklame u formi uvećane realnosti i za feed i za Stories. Eksperimentiše se i sa novim formatima reklama za Facebook i Instagram Reels.

Trenutno, deluje da Meta ne razmišlja o tome da neki ljudi uopšte ne žele da vide reklame. Kompanija je čak veoma brzo nedavno preduzela akcije da se ukloni nezvanični Instagram klijent, koji nije prikazivao reklame korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.