Hakeri ukrali popularnu NFT kolekciju vrednu milione dolara

Bored Ape Yacht Club predstavlja jednu od najpopularnijih NFT kolekcija, koja je nedavno bila meta hakerskog napada.

Tehnopolis

Izvor: B92, Techradar

Sreda, 27.04.2022.

16:00

Hakeri ukrali popularnu NFT kolekciju vrednu milione dolara
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Instagram phishing napad je rezultovao krađom gotovo stotinu Bored Ape Yacht Club NFT-ova, ukupne vrednosti oko 2,8 miliona dolara. Bored Ape Yacht Club (odnosno BAYC) vodi Yuga Labs - jedan od najmisterioznijih NFT kolektiva.

Otkrivena je ranjivost koja je napadačima omogućila da ukradu BAYC NFT-ove iz novčanika korisnika. Tokom akcije je ukraden 91 NFT, uključujući četiri Bored Ape, šest Mutant Ape i tri Bored Ape Kennel Club NFT-a. Napadači su ukrali i druga digitalna dobra. Ističe se da, bez obzira na to da li korisnici smatraju da je Web3 budućnost ili ne, svi se slažu da u ovom prostoru postoji veliki broj prevara, obmana i krađa. Gotovo svake nedelje ljudi gube virtuelna dobra različitih vrednosti.

Razlog ovoga je u najvećoj meri to što su korisnici prepušteni sami sebi u Web3 strukturi, a često nisu deo nikakve jasne strukture. Vlasnici NFT-ova moraju da preduzimaju ekstremne mere kako bi zaštitili sebe i svoje proizvode. Čak i renomirane institucije, koje imaju dobre izvore finansijskih sredstava (kao što je Bored Ape Yacht Club), nisu imune na napade. BAYC je i 1. aprila pretrpeo napad preko svog Discord servera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: