Google stopira preuzimanje zastarelih aplikacija

Play Store trenutno ima toliko aplikacija, da je jednostavno potrebno izbaciti deo njih. Upravo je to ono što Google namerava da uradi sa onim aplikacijama koje su veoma stare.

Tehnopolis

Izvor: B92, Android Police

Petak, 08.04.2022.

08:08

Google stopira preuzimanje zastarelih aplikacija
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Sigurnost i bezbednost su glavne odlike najnovijih Android ažuriranja. Međutim, veliki broj tih starih i zapuštenih aplikacija ne podržava sve nove zahteve Google softverske platforme.

Kasnije tokom ove godine, Google će preduzeti određene korake kako bi obezbedio da zastarele aplikacije ne utiču negativno na korisnikovu bezbednost.

Trenutno, Google zahteva da nove aplikacije i ažuriranja aplikacija ne ciljaju API-je koji su jednu verziju iza najnovije. Međutim, postoji ogroman broj starih aplikacija koje godinama nisu ažurirane.

Google ne planira da te aplikacije u potpunosti izbaci sa Play Storea, ali ih korisnici verovatno neće često viđati. Kasnije tokom godine, aplikacije koje su više od dve API verzije iza najnovije više neće moći da se instaliraju, ili se neće ni pojavljivati u pretrazi.

Kompanija ističe da se većina aplikacija u Play Storeu biti kompatibilna sa novim standardima. Aplikacije, koje je korisnik ranije instalirao ili kupio, i dalje će biti vidljive nakon ove promene. Takođe, starije aplikacije će se videti ako koristite telefon ili tablet sa odgovarajućom verzijom Androida.

Pomenute izmene će se implementirati od 1. novembra ove godine. To će developerima dati izvesno vreme da se pripreme, ali kako su mnoge od starih aplikacija već napuštene, najverovatnije će biti potpuno zaboravljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: