Google spaja Meet i Duo u jedinstvenu aplikaciju za komuniciranje

Umesto dva odvojena rešenja, Google će od kraja godine omogućiti jedinstvenu aplikaciju koja bi trebalo da donese najbolje od onoga što nude Meet i Duo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 04.06.2022.

15:30

Google spaja Meet i Duo u jedinstvenu aplikaciju za komuniciranje
Foto: Primakov / Shutterstock.com

Google je najavio nove promene u svojim aplikacijama za komunikaciju Duo i Meet. Kako bi komuniciranje pojednostavili i korisnicima pružili jedinstveno rješenje za poslovnu i privatnu komunikaciju, uskoro će povezati Duo i Meet u jedinstvenu platformu pod nazivom - Google Meet.

Ovo je jedno od tržišta na kojima se Google ne kotira dobro, pa kada se pomisli na aplikacije za komuniciranje, Duo i Meet će retkima prvo pasti na pamet. Kako smatra Havijer Soltero, prvi čovek Google Workspacea, to bi se moglo promeniti kada ova dva servisa postanu jedinstveni servis u kojem će implementirati najbolje od obe aplikacije.

Dok se Meet pokazao naročito korisnim tokom pandemije i rada od kuće, Duo je klasična aplikacija za video komunikaciju između dve osobe pa se više koristi kao npr. FaceTime.

Osnova za objedinjenu platformu biće mobilna aplikacija Duo, koja će nakon nadogradnje, osim što će postati Google Meet, dobiti i opcije iz aktualne aplikacije Meet, što možemo očekivati do kraja godine. Sadašnji Meet će promeniti ime u Meet Original pa će ga Google s vremenom ugasiti.

Dejv Sitron, direktor razvoja proizvoda u kompaniji Google, u razgovoru za The Verge objasnio je zašto su se odlučili na takvu taktiku. Rekao je da je mobilna aplikacija Duo prilično sofisticirana, pogotovo "ispod haube", što najviše dolazi do izražaja na tržištima u razvoju gde je mrežna povezanost retka ili nestabilna. S druge strane, Meet je puno razvijenija veb platforma tako da je to baza za novi kombinovani sistem.

Googleov potez, kako prenose tehnološki mediji, mogao bi mnoge zbuniti, ali prema Sitronu, to je najbolji način s kojim kompanija, na ovom tržištu naravno, može da napreduje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: