Google prikazao "čarobni štapić" i druge AI proizvode, čekamo odgovor Microsofta

Google je prikazao neke od svojih proizvoda koji koriste veštačku inteligenciju, a namenjeni su kompanijinom Docs sosftveru.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2023.

08:30

Google prikazao
Foto: JRdes / Shutterstock.com

Kompanija Google već mesecima pokušava da uhvati korak sa kompanijom OpenAI, od trenutka kada je predstavljen ChatGPT i kada se zahuktalo tržište generativne AI industrije.

Prvi korak kompanije u ovom smeru je bio Bard AI (koji se baš i nije proslavio), a sada je najavljeno da AI stiže u gotovo svaki Google proizvod u koji to bude moguće da se implementira. Nove AI funkcije stižu u gotovo sve Google Workspace proizvode. To uključuje i "čarobni štapić" za popularni Google Docs softver.

Prema navodima kompanije, korisnici će moći da da Ai koriste za imejl poruke, tekstualne dokumente, automatski generišu fotografije i video uz Slides, Sheets će moći da kreira formule zasebno, prevod će biti automatizovan u Meet servisu, dok će Chat dobiti fluidnije funkcije za obavljanje poslova. Microsoft je u međuvremenu za četvrtak najavio predstavljanje svojih AI proizvoda za poslovne korisnike, koji će "ponovo preobratiti produktivnost", pa očekuje se da će oni biti prikazani za Word i ostali kompanijin softver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: