Tehnopolis

Ponedeljak, 16.05.2022.

19:00

Google Play Store uklanja gotovo 900.000 zapostavljenih aplikacija

Aplikacije, koje nisu ažurirane tokom dve godine, biće uklonjene a sve je posledica nedavnih uslova korišćenja koje je Google Play izmenio.

Izvor: B92, Android Central

Google Play Store uklanja gotovo 900.000 zapostavljenih aplikacija
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Približavaju se kraju dani zastarelih i zapuštenih aplikacija na Google Play Storeu, jer Google želi da ukloni aplikacije koje nisu ažurirane tokom dve godine.

Ovo je rezultat nedavnih promena u uslovima korišćenja, koje je Google Play nedavno implementirao. Prema navodima, oko 869.000 je deo ove čistke u prodavnici kompanije Google.

Apple je slične mere u svom App Storeu preduzeo tokom aprila, upozorivši developere da će ukloniti aplikacije koje nisu ažurirane tokom značajnijeg perioda. Developerima je dat rok od 30 dana da ažuriraju svoje aplikacije kako bi ispoštovali zahteve.

Na Google Play Storeu, aplikacije koje su pogođene ovom odlukom će biti sakrivene iz rezultata pretrage ili u potpunosti uklonjene. Međutim, to se neće desiti pre 1. novembra, kada se očekuje da će Android 13 biti dostupan na Google Pixel telefonima.

Razlog, zbog kojeg se sprovode ove mere, jeste da se korisnici zaštite od instaliranja aplikacija koje možda nemaju najnovije funkcije i opcije za bezbednost i sigurnost.

Prema navodima analitičke kompanije Pixalate, 68 procenata aplikacija sa Play Store i App Store prodavnica je ažurirano u poslednje dve godine. To je više od 3,1 milion aplikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: