Google Play Store je za 10. rođendan dobio novi logo

Play Store je zvanično napunio 10 godina, a Google je odlučio da ovaj jubilej ozvaniči i obeleži prigodnim događajem.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Utorak, 26.07.2022.

10:10

Default images

Pored novog logoa, koji će krasiti Google Play Store, od 25. jula kreće promocija koja će članove programa nagrađivati sa deset puta više Play Points za obavljene kupovine.

Google je Play Store objavio 2012. godine, kako bi objedinio sve svoje tadašnje prodavnice u jedinstvenu prodavnicu: Android Market (aplikacije), muzika, e-knjige i video. Korisnici su nakon toga mogli da kupe bilo šta što je Google nudio na jednom sajtu i preko velikog broja aplikacija.

Jubilej prodavnice stiže u periodu kada Play Store u velikoj meri evoluira. Kompanija je preradila Play Newsstand u Google News tokom 2018. godine, dok je u 2020. završio prebacivanje iz Play Music u YouTube Music. Tokom ove godine, Movies & TV sekcija će biti povučena a sadržaj se prebacuje u TV aplikaciju.

Play Store je i dalje netaknut, ali je značajno više fokusiran na određene segmente nego što je to bio pre deset godina. Google je morao da povede računa i o bezbednosti, pa je tokom juna ove godine pooštrio svoju politiku korišćenja, koja zahteva da sve aplikacije koriste Play Store sistem naplate.

Evropska unija je delom izmenila taj pristup svojim pravilima, koja zahtevaju pristup eksternim platformama za plaćanje. Ovome teže i drugi regulatori, čemu će Play Store u budućnosti morati da se prilagodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: