Google, Microsoft i Meta se udružuju u borbi protiv hakera

Google, Microsoft i Meta su se formalno udružili i osnovali upravni odbor za poboljšanje bezbednosti aplikacija kroz restrukturiranu Alijansu za odbranu aplikacija, koja je sada deo porodice Linux fondacije.

Izvor: Informacija.rs
Podeli
Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com
Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Tehnološki trio planira da "proširi delokrug Alijanse kako bi podstakao zajedničku implementaciju industrijskih standarda za bezbednost aplikacija", navodi se u saopštenju za medije.

Alijansu za odbranu aplikacija je osnovao Google 2019. godine kako bi osigurao bezbednost Google Play prodavnice i ekosistema Android aplikacija, a cilj alijanse bio je otkrivanje i prevencija malvera.

Alijansa je proširila svoj obim delovanja 2022. godine, fokusirajući se na bezbednosne standarde aplikacija. Sada alijansa uključuje i saradnje širom industrije za odbranu od malvera i procene bezbednosti za cloud i mobilne aplikacije.

Alijansa sada ima 17 članova, prenosi Informacija.rs.

"Alijansa za odbranu aplikacija će pomoći u daljem jačanju poverenja u opštu bezbednost aplikacija ujedinjavanjem sa drugima u industriji koji dele nepokolebljivu posvećenost zaštiti korisnika", rekao je Dejv Klajdermaher, potpredsednik inženjeringa za Android i Made-by-Google Security & Privacy u Googleu.

Osim Google, Microsofta i Mete, članovi Alijanse za odbranu aplikacija su i BishopFox, Dekra, ESET, KPMG, Leviathan, Lookout, McAfee, NCC Group, NetSentries Technologies FZCO, NowSecure, Orange Cyberdefense South Africa Ltd, Prescient Security, PwC, Schellman, TAC Security, TrendMicro i Zimperium.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.