Tehnopolis

Nedelja, 12.11.2023.

09:36

Google, Microsoft i Meta se udružuju u borbi protiv hakera

Google, Microsoft i Meta su se formalno udružili i osnovali upravni odbor za poboljšanje bezbednosti aplikacija kroz restrukturiranu Alijansu za odbranu aplikacija, koja je sada deo porodice Linux fondacije.

Izvor: Informacija.rs

Google, Microsoft i Meta se udružuju u borbi protiv hakera
Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Tehnološki trio planira da "proširi delokrug Alijanse kako bi podstakao zajedničku implementaciju industrijskih standarda za bezbednost aplikacija", navodi se u saopštenju za medije.

Alijansu za odbranu aplikacija je osnovao Google 2019. godine kako bi osigurao bezbednost Google Play prodavnice i ekosistema Android aplikacija, a cilj alijanse bio je otkrivanje i prevencija malvera.

Alijansa je proširila svoj obim delovanja 2022. godine, fokusirajući se na bezbednosne standarde aplikacija. Sada alijansa uključuje i saradnje širom industrije za odbranu od malvera i procene bezbednosti za cloud i mobilne aplikacije.

Alijansa sada ima 17 članova, prenosi Informacija.rs.

"Alijansa za odbranu aplikacija će pomoći u daljem jačanju poverenja u opštu bezbednost aplikacija ujedinjavanjem sa drugima u industriji koji dele nepokolebljivu posvećenost zaštiti korisnika", rekao je Dejv Klajdermaher, potpredsednik inženjeringa za Android i Made-by-Google Security & Privacy u Googleu.

Osim Google, Microsofta i Mete, članovi Alijanse za odbranu aplikacija su i BishopFox, Dekra, ESET, KPMG, Leviathan, Lookout, McAfee, NCC Group, NetSentries Technologies FZCO, NowSecure, Orange Cyberdefense South Africa Ltd, Prescient Security, PwC, Schellman, TAC Security, TrendMicro i Zimperium.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: