Google Maps konačno svima omogućava ovu korisnu funkciju

Nakon više od godinu dana od najave funkcije, Google mape konačno dobijaju "usmeravanje pogledom" za Android i iOS.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

14:30

Google Maps konačno svima omogućava ovu korisnu funkciju
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Funkcija Glanceable Directions omogućava korisnicima da uživo vide detaljna uputstva i predviđeno vreme dolaska, direktno sa zaključanog ekrana svog uređaja – informacije koje su ranije bile vidljive samo kada je telefon bio otključan.

Glanceable Directions takođe funkcionišu na ekranu za pregled rute u aplikaciji, koji se pojavljuje nakon pokretanja uputstava, pre nego što korisnici dodirnu Start taster.
Google Maps će pokazati uputstva, predviđeno vreme dolaska uživo, a čak će i ažurirati rutu ako korisnik krene drugom putanjom.

Glanceable Directions funkcija je podrazumevano isključena, ali može da se omogući u glavnim podešavanjima aplikacije, u okviru Navigation sekcije.

Google je prvi put najavio Glanceable Directions prošlog februara, a u junu je saopštio da se ta funkcija pokreće za pešačenje, vožnju biciklom i smernicama za vožnju na Androidu i iOS-u, uključujući i kompatibilnost za Live Activities na iOS-u 16.1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: